sastojci

  • 500 g teletine
  • 500 g junetine
  • 100 g goveđeg loja
  • 1 crveni ljuti feferon
  • 100 ml mineralne vode
  • sol
  • SPAR češnjak u prahu
  • SPAR šareni papar
  • 800 g tikvica
  • 250 g crvenog luka
  • 400 g rajčica
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1-2 grančice francuskog peršina

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke, začinite solju, šarenim paprom i češnjakom, marinirajte 30 minuta. Loj sameljite na krupnu šajbu (8 mm), pomiješajte s mesom i sjeckanim feferonom (količina po želji), sameljite sve na krupnu šajbu i ponovno na šajbu 6 ili 4 mm.

02

Dodajte mineralnu vodu, lagano promiješajte, podijelite na 12 kuglica, stavite svaku na štapić, oblikujte rukom valjak.

03

Pecite na roštilju, okrećite da se šiš ćevapi ravnomjerno ispeku. Tikvice narežite na deblje ploške, premažite ih maslinovim uljem i pecite na grillu uz ćevape.

04

Narežite luk i rajčice, dodajte u tanjur uz tikvice, posolite, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite uz šiš ćevape.

05

Tanjur dekorirajte listićima francuskog peršina.

podijeli