sastojci

  • 125 g burrate
  • 150 g rukole
  • 25 g matovilca
  • 50 g ribanog crvenog kupusa
  • 2 zrele breskve
  • 100 g cherry rajčica
  • 2 rajčice
  • 50 g klica rukole
  • 50 ml maslinova ulja
  • prstohvat soli, papar
  • sok 1 limuna
  • 20 ml aceto balsamico kreme

Način pripreme

01

Burratu izvadite iz hladnjaka barem pola sata prije pripremanja salate.

02

Burrata, kao i mozzarella, nikad se ne služi direktno iz hladnjaka.

03

Operite matovilac i rukolu pa ih prosušite. Dodajte i kupus.

04

Operite breskve, posušite ih pa ih narežite na tanje ploške.

05

Cherry rajčice prerežite na polovice, a rajčicu na šnite.

06

U staklenku stavite maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i dobro protresite kako biste dobili gusti preljev.

07

Za bolju aromu breskve kratko prepecite na grillu.

08

Kad su breskve gotove posložite salatu u zdjelu, dodajte breskve, burratu i klice rukole.

09

Prelijte po vrhu s malo aceto balsamico kreme.

podijeli