SALATA S BURRATOM I BRESKVAMA
sastojci
- 125 g burrate
- 150 g rukole
- 25 g matovilca
- 50 g ribanog crvenog kupusa
- 2 zrele breskve
- 100 g cherry rajčica
- 2 rajčice
- 50 g klica rukole
- 50 ml maslinova ulja
- prstohvat soli, papar
- sok 1 limuna
- 20 ml aceto balsamico kreme
Način pripreme
01
Burratu izvadite iz hladnjaka barem pola sata prije pripremanja salate.
02
Burrata, kao i mozzarella, nikad se ne služi direktno iz hladnjaka.
03
Operite matovilac i rukolu pa ih prosušite. Dodajte i kupus.
04
Operite breskve, posušite ih pa ih narežite na tanje ploške.
05
Cherry rajčice prerežite na polovice, a rajčicu na šnite.
06
U staklenku stavite maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i dobro protresite kako biste dobili gusti preljev.
07
Za bolju aromu breskve kratko prepecite na grillu.
08
Kad su breskve gotove posložite salatu u zdjelu, dodajte breskve, burratu i klice rukole.
09
Prelijte po vrhu s malo aceto balsamico kreme.