Ribeye odresci u laganom umaku od papra

sastojci

  • 4 ribeye odreska
  • 30 g maslaca
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 žlice sirupa od agave
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice zelenog papra u salamuri
  • 2 žličice bijelog papra u zrnu
  • 50 ml konjaka
  • sol
  • mljeveni papar

Način pripreme

01

Ribeye odreske lagano posolite, popaprite, premažite maslinovim uljem pomiješanim sa sirupom od agave. Pustite ih da malo odstoje pa ih ispecite s obje strane na dobro zagrijanom roštilju ili u tavi. 

02

Meso je potpuno pečeno kad uz kost više nije krvavo, ali ga vi slobodno pecite prema tome kako pečen odrezak volite – slabije ili jače pečen. Gotove odreske uklonite s roštilja, stavite u toplu posudu, pospite ih zrnima zelenog papra iz salamure, poklopite i pustite da odstoje oko 5 minuta. 

03

U manju zagrijanu posudu stavite maslac da se otopi. Dodajte mu protisnuti češnjak i nakrupno mljeveni bijeli papar. Pržite dok češnjak ne zamiriše pa uklonite s vatre i polako ulijte konjak. Lagano promiješajte pa vratite na vatru i prelijte vrhnjem za kuhanje. 

04

Kad vrhnje zakuha, na laganoj vatri kuhajte još 1 – 2 minute i maknite s vatre. Pripremljene odreske poslužite s umakom od papra.

Prilikom dodavanja vrhnja možete dodati i jednu žlicu senfa, a u umak možete dodati i nasjeckanog papra iz salamure.

podijeli

Proizvodi iz recepta