Ražnjići s piletinom i ananasom
sastojci
- 400 g pilećih prsa (file)
- 400 g ananasa, očišćenog
- 1 crvena paprika
- 1 mladi luk
- 1 žlica sjemenki sezama
- 1 žlica nasjeckanih listića peršina
Marinada:
- 40 ml maslinova ulja
- 1 žlica meda
- 1 limun, sok i naribana korica
- 2 češnja češnjaka (protisnutog)
- 0.5 žličice čili pahuljica
- 1.5 žličica soli
- 0.5 žličice mljevenog papra
Način pripreme
01
Sve sastojke za marinadu stavite u zdjelu i dobro promiješajte.
02
Piletinu narežite na kockice veličine zalogaja, dodajte u zdjelu s marinadom, sve dobro promiješajte, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na 1-2 sata.
03
Ananas narežite na kockice veličine zalogaja.
04
Na štapiće za ražnjiće naizmjence nabodite komadiće marinirane piletine i ananasa.
05
Stavite pripremljene ražnjiće na zagrijanu rešetku roštilja i pecite sa svake strane 3-4 minute, odnosno dok se ne ispeku i sa svih strana dobiju lijepu boju.
06
Pečene ražnjiće maknite s vatre, pospite vrlo sitno nasjeckanom paprikom, zelenim dijelom mladog luka i peršinovim listom.
07
Na kraju sve pospite sjemenkama sezama i odmah poslužite.