Grilled skewers with pineapple fruit and chicken meat  sprinkled with sesame seeds and spices on a black background, top view . Fruit and meat skewers
Copyright (c) 2020 zi3000/Shutterstock. No use without permission.

Ražnjići s piletinom i ananasom

sastojci

  • 400 g pilećih prsa (file)
  • 400 g ananasa, očišćenog
  • 1 crvena paprika
  • 1 mladi luk
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • 1 žlica nasjeckanih listića peršina

Marinada:

  • 40 ml maslinova ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 limun, sok i naribana korica
  • 2 češnja češnjaka (protisnutog)
  • 0.5 žličice čili pahuljica
  • 1.5 žličica soli
  • 0.5 žličice mljevenog papra

Način pripreme

01

Sve sastojke za marinadu stavite u zdjelu i dobro promiješajte.

02

Piletinu narežite na kockice veličine zalogaja, dodajte u zdjelu s marinadom, sve dobro promiješajte, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na 1-2 sata.

03

Ananas narežite na kockice veličine zalogaja.

04

Na štapiće za ražnjiće naizmjence nabodite komadiće marinirane piletine i ananasa.

05

Stavite pripremljene ražnjiće na zagrijanu rešetku roštilja i pecite sa svake strane 3-4 minute, odnosno dok se ne ispeku i sa svih strana dobiju lijepu boju.

06

Pečene ražnjiće maknite s vatre, pospite vrlo sitno nasjeckanom paprikom, zelenim dijelom mladog luka i peršinovim listom.

07

Na kraju sve pospite sjemenkama sezama i odmah poslužite.

podijeli