Ramstek s grilla
sastojci
- 500-600 g ramsteka
- 1 žličica drobljenog papra u zrnu
- 1 do 2 žličice himalajske soli
- grančica timijana
- grančica ružmarina
- 20 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
Odrezak posolite i popaprite te utrljajte maslinovo ulje. Ostavite da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi prije pečenja.
02
Dobro zagrijte roštilj.
03
Odrezak stavite peći na stranu roštilja gdje ćete pripremiti jaki žar, pecite ga sa svake strane oko 3 – 4 minute kako biste ga “zatvorili”.
04
Nakon toga prebacite ga na dio roštilja gdje ste pripremili slabiji žar.
05
Pokrijte odrezak folijom i ostavite da se peče 15 – 20 minuta, jednom ga okrenite tijekom pečenja.
06
Ne bodite odrezak vilicom niti zarezujte!
07
Pred kraj pečenja ružmarin i timijan položite na odrezak kako bi kroz njega prošla njihova aroma, zatim sklonite sve s roštilja i ostavite pokriven odrezak da odmori oko 5 minuta.