Roasted on grill top sirloin steak with rosemary and thyme. Gray background. Top view; Shutterstock ID 2126438279; purchase_order: Nisa; job: BBQ 2022.; client: Spar Hrvatska; other:

Ramstek s grilla

Ukupno trajanje
35
Min
min

sastojci

  • 500-600 g ramsteka
  • 1 žličica drobljenog papra u zrnu
  • 1 do 2 žličice himalajske soli
  • grančica timijana
  • grančica ružmarina
  • 20 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Odrezak posolite i popaprite te utrljajte maslinovo ulje. Ostavite da odstoji 1 sat na sobnoj temperaturi prije pečenja.

02

Dobro zagrijte roštilj.

03

Odrezak stavite peći na stranu roštilja gdje ćete pripremiti jaki žar, pecite ga sa svake strane oko 3 – 4 minute kako biste ga “zatvorili”.

04

Nakon toga prebacite ga na dio roštilja gdje ste pripremili slabiji žar.

05

Pokrijte odrezak folijom i ostavite da se peče 15 – 20 minuta, jednom ga okrenite tijekom pečenja.

06

Ne bodite odrezak vilicom niti zarezujte!

07

Pred kraj pečenja ružmarin i timijan položite na odrezak kako bi kroz njega prošla njihova aroma, zatim sklonite sve s roštilja i ostavite pokriven odrezak da odmori oko 5 minuta.

podijeli