
Povrtna pizza s grilla
sastojci
- 350 g glatkog brašna
- 20 g svježeg kvasca
- 120 ml maslinovog ulja
- 200 ml tople vode
- sol
- šećer
- 200 g tikvica
- 200 g šampinjona
- 200 g brokule
- 150 g mini rajčica
- 150 g žute paprike
- 300 g gauda sira
- 500 ml passata rajčice
- Natur*pur BIO origano
Način pripreme
U malo tople vode namrvite kvasac, dodajte žličicu šećera i brašna, promiješajte i ostavite na toplom desetak minuta.
Brašnu dodajte uzdignuti kvasac, 2 – 3 žlice maslinovog ulja, sol, počnite mijesiti tijesto postupno dodajući toplu vodu.
Trebate dobiti mekano, elastično tijesto. Tijesto pokrijte ubrusom i ostavite na toplom da se diže.
Passatu začinite solju i s 30 ml maslinovog ulja. Papriku, tikvice i šampinjone narežite na ploške, mini rajčice prepolovite, naribajte gaudu, brokulu odvojite na cvjetove i blanširajte 1 minutu u kipućoj vodi.
Razvaljajte tijesto, premažite passatom, rasporedite povrće, pospite ribanom gaudom.
Zagrijanu ploču roštilja premažite s 20 ml ulja, prebacite pizzu, poklopite roštilj i pecite ovisno o vrsti roštilja 6 – 15 minuta.
Pizzu pospite origanom, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, razrežite na trokute i poslužite.
Proizvodi iz recepta
