sastojci

  • 350 g glatkog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 200 ml tople vode
  • sol
  • šećer
  • 200 g tikvica
  • 200 g šampinjona
  • 200 g brokule
  • 150 g mini rajčica
  • 150 g žute paprike
  • 300 g gauda sira
  • 500 ml passata rajčice
  • Natur*pur BIO origano

Način pripreme

01

U malo tople vode namrvite kvasac, dodajte žličicu šećera i brašna, promiješajte i ostavite na toplom desetak minuta.

02

Brašnu dodajte uzdignuti kvasac, 2 – 3 žlice maslinovog ulja, sol, počnite mijesiti tijesto postupno dodajući toplu vodu.

03

Trebate dobiti mekano, elastično tijesto. Tijesto pokrijte ubrusom i ostavite na toplom da se diže.

04

Passatu začinite solju i s 30 ml maslinovog ulja. Papriku, tikvice i šampinjone narežite na ploške, mini rajčice prepolovite, naribajte gaudu, brokulu odvojite na cvjetove i blanširajte 1 minutu u kipućoj vodi.

05

Razvaljajte tijesto, premažite passatom, rasporedite povrće, pospite ribanom gaudom.

06

Zagrijanu ploču roštilja premažite s 20 ml ulja, prebacite pizzu, poklopite roštilj i pecite ovisno o vrsti roštilja 6 – 15 minuta.

07

Pizzu pospite origanom, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, razrežite na trokute i poslužite.

podijeli