PILETINA NA ŽARU S MOZZARELLOM, AVOKADOM I RAJČICAMA
sastojci
- 2 filea pilećih prsa (oko 150 g svaki)
- 100 g mozzarelle, narezane na kolutiće
- 1 avokado, pola narežite na kockice, a pola na kriške
- 1 rajčica, narezana na kockice
- sol i papar, po želji
- svježi bosiljak, po želji
Za marinadu:
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
- 0.5 limuna, sok
- 5 g soli
- 2 g papra
Način pripreme
Pomiješajte u zdjeli sve sastojke za marinadu. Dodajte piletinu i ostavite da se marinira u hladnjaku barem 30 minuta.
Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu, ako nemate roštilj, možete koristiti i tavu, a najbolja za pripremu ovog jela je tava od nehrđajućeg čelika.
Stavite marinirane pileće filee na roštilj i pecite ih 4-5 minuta sa svake strane, dok izvana ne dobiju lijepu boju. Nemojte ih prepeći jer su pileća prsa nemasno meso i bit će suha ako ih prepečete.
Na svaki pileći file stavite nekoliko kolutića mozzarelle, poklopite i ostavite da se mozzarella rastopi.
Na pileće filee rasporedite na kockice narezanu rajčicu i na kockice narezanu polovicu očišćenog avokada te, ako želite, posolite i popaprite. Drugu polovicu avokada narežite na kriške pa ih posložite sa strane.
Ukrasite svježim bosiljkom, po svom ukusu.