Delicious California Grilled chicken breast with mozzarella cheese, avocado and tomatoes close-up in a plate on the table. horizontal
Copyright (c) 2023 AS Foodstudio/Shutterstock. No use without permission.

PILETINA NA ŽARU S MOZZARELLOM, AVOKADOM I RAJČICAMA

sastojci

  • 2 filea pilećih prsa (oko 150 g svaki)
  • 100 g mozzarelle, narezane na kolutiće
  • 1 avokado, pola narežite na kockice, a pola na kriške
  • 1 rajčica, narezana na kockice
  • sol i papar, po želji
  • svježi bosiljak, po želji

Za marinadu:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
  • 0.5 limuna, sok
  • 5 g soli
  • 2 g papra

Način pripreme

01

Pomiješajte u zdjeli sve sastojke za marinadu. Dodajte piletinu i ostavite da se marinira u hladnjaku barem 30 minuta.

02

Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu, ako nemate roštilj, možete koristiti i tavu, a najbolja za pripremu ovog jela je tava od nehrđajućeg čelika.

03

Stavite marinirane pileće filee na roštilj i pecite ih 4-5 minuta sa svake strane, dok izvana ne dobiju lijepu boju. Nemojte ih prepeći jer su pileća prsa nemasno meso i bit će suha ako ih prepečete.

04

Na svaki pileći file stavite nekoliko kolutića mozzarelle, poklopite i ostavite da se mozzarella rastopi.

05

Na pileće filee rasporedite na kockice narezanu rajčicu i na kockice narezanu polovicu očišćenog avokada te, ako želite, posolite i popaprite. Drugu polovicu avokada narežite na kriške pa ih posložite sa strane.

06

Ukrasite svježim bosiljkom, po svom ukusu.

podijeli