Pileći Satay ražnjići s umakom od kikirikija
sastojci
- 800 g pilećih prsa
- 10 ml maslinova ulja
- 1 žličica soli
- 1 žličica smeđeg šećera
- 15 ml umaka od soje
- 15 ml kokosova mlijeka
- 1 žličica curryja
- 10 ml ulja za premazivanje roštilja
Umak od kikirikija:
- 50 ml vode
- 15 ml soka limete
- 2 žličice šećera
- 10 ml umaka od soje
- 1 žličica kurkume
- 2 žličice kikiriki maslaca
Način pripreme
01
Pripremite roštilj. U jednoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, sol, smeđi šećer, umak od soje, kokosovo mlijeko, curry i piletinu narezanu na kockice.
02
Sve dobro promiješajte. Ostavite da odstoji 10-ak minuta.
03
Za to vrijeme pripremite umak od kikirikija. Pomiješajte sve navedene sastojke te štapnim mikserom izradite glatku smjesu.
04
Pileće marinirano meso nabodite na štapiće za ražnjiće.
05
Rešetke roštilja premažite uljem te pecite ražnjiće s obje strane dok ne postanu zlatnožute boje.
06
Poslužite uz kikiriki umak.