delicious freshly grilled dorado fish served on a black slate tray with fresh red radish, lemon slices on a concrete table, horizontal view from above, copy space, flatlay; Shutterstock ID 1392893288; purchase_order: Nisa; job: Dobar tek br 39; client: Spar Hrvatska; other:

ORADA S GRILLA MARINIRANA U MLJEVENOJ PAPRICI

sastojci

  • 800 g orade (2 orade po 400 g)
  • 1 limun
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 2 žličice sjeckanog peršina
  • 150 g mljevene crvene paprike
  • sol
  • maslinovo ulje za premazivanje

Način pripreme

01

Oradu očistite i posušite papirnatim ubrusom.

02

Ribu premažite cijelu maslinovim uljem te posolite po ukusu.

03

Utrljajte u ribu mljevenu crvenu papriku, a u očišćenu utrobu dodajte po krišku limuna i nekoliko listića narezanog češnjaka.

04

Na zagrijan roštilj (premazan uljem) na srednju vatru stavite peći orade.

05

Pecite ih sa svake strane 5-7 minuta. Koža mora postati zlatnocrvene boje.

06

Očistite luk i presijecite ga na pola te dodajte na roštilj.

07

Pecite ga dok ne omekša i poprimi reš boju. Ribe nakon pečenja dodatno prelijte limunovim sokom po ukusu i premažite maslinovim uljem.

08

Poslužite ih uz svježe rotkvice i posipajte svježim sjeckanim peršinom.

podijeli