ORADA S GRILLA MARINIRANA U MLJEVENOJ PAPRICI
sastojci
- 800 g orade (2 orade po 400 g)
- 1 limun
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- 2 žličice sjeckanog peršina
- 150 g mljevene crvene paprike
- sol
- maslinovo ulje za premazivanje
Način pripreme
01
Oradu očistite i posušite papirnatim ubrusom.
02
Ribu premažite cijelu maslinovim uljem te posolite po ukusu.
03
Utrljajte u ribu mljevenu crvenu papriku, a u očišćenu utrobu dodajte po krišku limuna i nekoliko listića narezanog češnjaka.
04
Na zagrijan roštilj (premazan uljem) na srednju vatru stavite peći orade.
05
Pecite ih sa svake strane 5-7 minuta. Koža mora postati zlatnocrvene boje.
06
Očistite luk i presijecite ga na pola te dodajte na roštilj.
07
Pecite ga dok ne omekša i poprimi reš boju. Ribe nakon pečenja dodatno prelijte limunovim sokom po ukusu i premažite maslinovim uljem.
08
Poslužite ih uz svježe rotkvice i posipajte svježim sjeckanim peršinom.