Mini burgeri
sastojci
- 8 kom mini peciva sa sezamom
- 600 g mljevene puretine
- sol, bijeli papar
- 40 g zelene salate (4 lista)
- 150 g sira u listićima
- 100 g ljubičastog luka
- 80 g kiselih krastavaca
- 60 g majoneze
- 40 g kiselog vrhnja
- 40 ml ulja za pečenje
Način pripreme
Mljevenu puretinu začinite solju i bijelim paprom, dobro izmiješajte, ostavite 10-ak minuta da se meso prožme.
Operite i osušite salatu, narežite luk na kolute, prepolovite kisele krastavce. Za umak razmutite kiselo vrhnje i majonezu, posolite.
Od mesa oblikujte mini burgere i pecite sa svake strane 3 minute. Pecivo razrežite i tostirajte unutarnju stranu.
Na donji dio peciva stavite list salate, zatim dodajte žlicu umaka, stavite listić sira, pečeni burger, dodajte malo luka, poklopite pecivom, na vrh stavite polovicu kiselog krastavca, učvrstite štapićem i poslužite.
Prilikom pečenja nemojte pritiskati meso kako sokovi ne bi iscurili, a za bolju sočnost lagano ih pospite brašnom prije grillanja.