Losos na žaru s timijanom
sastojci
- 1 kg lososa
- 30 ml maslinova ulja
- sok ½ limuna
- 1 žličica soli
- 1 žlica DESPAR PREMIUM umaka od soje
- 1 prstohvat svježe mljevenog papra
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice nasjeckanog timijana
- 15 ml maslinova ulja (za premazivanje rešetke)
Način pripreme
01
Narežite losos na 4 jednaka komada.
02
U posudi pomiješajte ulje, limunov sok, sol, papar, umak od soje, protisnut češnjak i timijan.
03
Dobivenom smjesom premažite svaki komad lososa te ih posložite u preklopnu roštiljsku košaricu koju ste prethodno poprskali uljem.
04
Košaricu stavite iznad žara na roštilj i pecite na srednje jako zažarenom ugljenu sve dok se riblje meso ne počne lako odvajati od kosti (4 – 6 minuta).
05
Ako je losos deblji od 2,5 centimetra, oprezno ga okrenite na drugu stranu kako bi se obje strane ispekle i pecite još oko 2 – 3 minute.