sastojci

  • 1 kg lososa
  • 30 ml maslinova ulja
  • sok ½ limuna
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica DESPAR PREMIUM umaka od soje
  • 1 prstohvat svježe mljevenog papra
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice nasjeckanog timijana
  • 15 ml maslinova ulja (za premazivanje rešetke)

Način pripreme

01

Narežite losos na 4 jednaka komada. 

02

U posudi pomiješajte ulje, limunov sok, sol, papar, umak od soje, protisnut češnjak i timijan. 

03

Dobivenom smjesom premažite svaki komad lososa te ih posložite u preklopnu roštiljsku košaricu koju ste prethodno poprskali uljem. 

04

Košaricu stavite iznad žara na roštilj i pecite na srednje jako zažarenom ugljenu sve dok se riblje meso ne počne lako odvajati od kosti (4 – 6 minuta). 

05

Ako je losos deblji od 2,5 centimetra, oprezno ga okrenite na drugu stranu kako bi se obje strane ispekle i pecite još oko 2 – 3 minute.

podijeli