Grilled chicken kebabs (chicken skewers) with herbed garlic butter naan tortillas and Greek tzatziki sauce. Delicious street food.

; Shutterstock ID 1781714780; purchase_order: Nisa; job: BBQ 2022.; client: Spar Hrvatska; other:

Kebab ražnjići i indijski naan

sastojci

  • 600 g pilećih prsa
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 200 ml jogurta
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica kumina
  • 20 ml maslinova ulja
  • 10 ml octa
  • svježi listovi metvice
  • 2 češnja SPAR Vrtovi Hrvatske češnjaka
  • 50 g maslaca, otopljenog
  • 1 grančica kopra

Naan

  • 280 g brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 50 ml jogurta
  • 170 ml mlake vode
  • 30 ml ulja za premazivanje
  • 1 žličica suhog kvasca

Način pripreme

01

U posudi pomiješajte jogurt, sol, papar, protisnuti češnjak, maslac, papriku, kumin, ulje i ocat.

02

Povežite sve u homogenu smjesu.

03

Pileća prsa narežite na kocke veličine zalogaja.

04

Meso stavite u marinadu i ostavite da odstoji najmanje 2 sata.

05

Poželjno je čak ostaviti preko noći.

06

Na štapiće za ražnjiće nabodite kocke piletine.

07

Stavite na grill i pecite s obje strane dok ražnjići ne postanu brončane boje.

08

Za naan zamijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite pola sata pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje.

09

Tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova i na pobrašnjenoj površini razvucite rukama na veličinu tanjura te ih premažite uljem s obje strane i stavite peći na grill bez ulja!

10

Pecite sa svake strane po 1 – 2 minute na srednjoj vatri.

11

Odlažite ih na kuhinjsku krpu dok svi ne budu gotovi, odnosno kad postanu rupičasti i zlatne boje.

12

Poslužite uz vruće kebab ražnjiće i dodajte nasjeckani kopar i metvicu po želji.

podijeli