Kebab ražnjići i indijski naan
sastojci
- 600 g pilećih prsa
- 1 žličica mljevene paprike
- 200 ml jogurta
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 žličica kumina
- 20 ml maslinova ulja
- 10 ml octa
- svježi listovi metvice
- 2 češnja SPAR Vrtovi Hrvatske češnjaka
- 50 g maslaca, otopljenog
- 1 grančica kopra
Naan
- 280 g brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 50 ml jogurta
- 170 ml mlake vode
- 30 ml ulja za premazivanje
- 1 žličica suhog kvasca
Način pripreme
U posudi pomiješajte jogurt, sol, papar, protisnuti češnjak, maslac, papriku, kumin, ulje i ocat.
Povežite sve u homogenu smjesu.
Pileća prsa narežite na kocke veličine zalogaja.
Meso stavite u marinadu i ostavite da odstoji najmanje 2 sata.
Poželjno je čak ostaviti preko noći.
Na štapiće za ražnjiće nabodite kocke piletine.
Stavite na grill i pecite s obje strane dok ražnjići ne postanu brončane boje.
Za naan zamijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite pola sata pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje.
Tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova i na pobrašnjenoj površini razvucite rukama na veličinu tanjura te ih premažite uljem s obje strane i stavite peći na grill bez ulja!
Pecite sa svake strane po 1 – 2 minute na srednjoj vatri.
Odlažite ih na kuhinjsku krpu dok svi ne budu gotovi, odnosno kad postanu rupičasti i zlatne boje.
Poslužite uz vruće kebab ražnjiće i dodajte nasjeckani kopar i metvicu po želji.