Roasted lamb ribs with spices and garlic on dark steel background; Shutterstock ID 243754222; purchase_order: Nisa; job: BBQ 2022.; client: Spar Hrvatska; other:

Janjeći kotleti s grilla

Ukupno trajanje
70
Min
min

sastojci

  • 1 kg janjećih rebara
  • 1 glavica češnjaka
  • svježi ružmarin (par grančica)
  • sol po ukusu
  • papar po ukusu
  • 1 žličica ljute mljevene paprike
  • 50 ml suncokretova ulja
  • 2 žličice S-BUDGET kima

Način pripreme

01

Janjeća rebra ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prije pripreme.

02

Narežite ih na kotlete. Zatim istrljajte površinu svakog komada solju, paprom i mljevenom paprikom.

03

Češnjak prepolovite na pola (skinite samo onu ljusku koja se ljušti).

04

Stavite meso u posudu te prelijte uljem. Još jednom dobro izmiješajte. Pripremite roštilj.

05

Žar mora biti lagan, ne smije biti prejak.

06

Stavite peći kotlete na rešetku.

07

Prekrije ih aluminijskom folijom ili posudom koja zadržava toplinu te pecite oko 40 – 60 minuta.

08

Češnjak stavite između kotleta.

09

Povremeno okrećite kotlete. Kad su pri kraju, dodajte grančice ružmarina preko kotleta da puste svoju aromu.

10

Gotove janjeće kotlete skinite s rešetke, posipajte kimom i poslužite.

podijeli