Grilled salmon steak with rosemary and spices. Top view. Free space for your text.
Copyright (c) 2019 YARUNIV Studio/Shutterstock. No use without permission.

Grillani losos s limunom i ružmarinom

sastojci

  • 4 odreska lososa
  • 100 ml soka limuna
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka (protisnutog)
  • 1 žličica morske soli
  • 1 limun, narezan na ploške
  • grančice ružmarina

Za premazivanje ploče roštilja:

  • 1 žličica maslinova ulja

Način pripreme

01

Pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, protisnuti češnjak i sol pa prelijte preko odrezaka lososa i ostavite da se mariniraju minimalno 30 minuta.

02

Zagrijte električni roštilj, lagano premažite ploču za pečenje maslinovim uljem, izvadite losos iz marinade i stavite na vruć roštilj.

03

Pecite odreske 5 minuta na jednoj strani, zatim ih preokrenite i na vrh svakog stavite narezane ploške limuna i grančicu ružmarina, pa pecite još 5-6 minuta.

04

Potom maknite s vatre i poslužite.

podijeli