Grillani kukuruz s tajlandskim maslacem
sastojci
- 4 klipa kukuruza
- hladna voda, žličica soli
- 20 g maslaca sobne temperature
- 4 prstohvata soli
Za maslac:
- 60 g maslaca sobne temperature
- 10 g listića svježeg bosiljka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica soka limete
- 1 žličica sitno ribane korice limete
- 1 svježi zeleni feferon
- 1 soli
Način pripreme
01
Za maslac sve sastojke stavite u blender i miksajte do glatke paste.
02
Kukuruz očistite od niti i ljuske, ostavljajući zadnji sloj ljuske.
03
Potopite cijele klipove u hladnu posoljenu vodu i ostavite 15-ak minuta. Izvadite ih iz vode, rastvorite ljusku, klip namažite omekšanim maslacem i posolite te zatvorite natrag u ljusku.
04
Zatim ih stavite na grill i pecite dok ne omekšaju.
05
Odstranite ljusku te ih vruće premažite maslacem sa začinima.