Grillani kukuruz s tajlandskim maslacem

sastojci

  • 4 klipa kukuruza
  • hladna voda, žličica soli
  • 20 g maslaca sobne temperature
  • 4 prstohvata soli
  • 60 g maslaca sobne temperature
  • 10 g listića svježeg bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soka limete
  • 1 žličica sitno ribane korice limete
  • 1 svježi zeleni feferon
  • 1 soli

Način pripreme

01

Za maslac sve sastojke stavite u blender i miksajte do glatke paste.

02

Kukuruz očistite od niti i ljuske, ostavljajući zadnji sloj ljuske.

03

Potopite cijele klipove u hladnu posoljenu vodu i ostavite 15-ak minuta. Izvadite ih iz vode, rastvorite ljusku, klip namažite omekšanim maslacem i posolite te zatvorite natrag u ljusku.

04

Zatim ih stavite na grill i pecite dok ne omekšaju.

05

Odstranite ljusku te ih vruće premažite maslacem sa začinima.

podijeli