sastojci

  • 4 okrugla peciva sa sezamom
  • 600 g bukovača
  • 250 g tofua
  • 60 g rikole
  • 180 g kiselog vrhnja
  • sol
  • bijeli papar
  • češnjak u granulama
  • SPAR začini za grill
  • 600 g smrznutih krumpirića
  • 50-300 ml ulja

Način pripreme

01

Za umak, razmutite kiselo vrhnje uz dodatak soli, bijelog papra i češnjaka. Krumpiriće pecite ili u limu na masnom papiru, pokapane s malo ulja ili u fritezi u dubokoj masnoći, posolite.

02

Bukovače pecite vrlo kratko na grillu, začinite grill začinom.

03

Oko bukovača na roštilj poslažite polovice peciva i kratko prepecite unutarnju stranu.

04

Donju stranu peciva premažite umakom, dodajte grillane bukovače, ploške tofua i rikolu, poklopite i poslužite s krumpirićima.

podijeli