AZIJSKA GOVEĐA SALATA
sastojci
- 300 g govedine
- 1 limeta
- 1 crveni luk
- 100 g indijskih oraščića
- 150 g cherry rajčica
- papar u zrnu po ukusu
- sol u zrnu po ukusu
- 2 žličice sezamova ulja
- 2 komada mladog luka
- 50 g iceberg salate
- 15 ml maslinova ulja
- 1 žličica pahuljica čilija
Način pripreme
Operite i ocjedite zelenu salatu.
Cherry rajčice prerežite na pola.
Mladi luk nasjeckajte na kolutiće, a crveni luk na tanke šnite.
Govedinu ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta prije pečenja.
Na zagrijan roštilj stavite ju peći sa svake strane oko 3-4 minute da ju zatvorite i zadržite sve sokove.
Zatim meso prekrijte folijom da se još lagano peče kako bi toplina dobro prošla kroz meso.
Kad je pečena pokrijte ju i ostavite sa strane da miruje oko 5 minuta.
Za to vrijeme pripremite salatu. Iscijedite sok polovice jedne limete te poškropite iceberg salatu pomiješanu s crvenim lukom i cherry rajčicom.
Meso narežite na tanke šnite, popaprite ga i posolite te dodajte čili.
Meso dodajte u salatu. Posipajte indijskim oraščićima i prelijte sve maslinovim i sezamovim uljem.
Na kraju dodajte mladi luk.