Asian beef salad with vegetables and nuts in a white bowl on a dark background. Asian food concept.
Copyright (c) 2020 Nina Firsova/Shutterstock. No use without permission.

AZIJSKA GOVEĐA SALATA

sastojci

  • 300 g govedine
  • 1 limeta
  • 1 crveni luk
  • 100 g indijskih oraščića
  • 150 g cherry rajčica
  • papar u zrnu po ukusu
  • sol u zrnu po ukusu
  • 2 žličice sezamova ulja
  • 2 komada mladog luka
  • 50 g iceberg salate
  • 15 ml maslinova ulja
  • 1 žličica pahuljica čilija

Način pripreme

01

Operite i ocjedite zelenu salatu.

02

Cherry rajčice prerežite na pola.

03

Mladi luk nasjeckajte na kolutiće, a crveni luk na tanke šnite.

04

Govedinu ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta prije pečenja.

05

Na zagrijan roštilj stavite ju peći sa svake strane oko 3-4 minute da ju zatvorite i zadržite sve sokove.

06

Zatim meso prekrijte folijom da se još lagano peče kako bi toplina dobro prošla kroz meso.

07

Kad je pečena pokrijte ju i ostavite sa strane da miruje oko 5 minuta.

08

Za to vrijeme pripremite salatu. Iscijedite sok polovice jedne limete te poškropite iceberg salatu pomiješanu s crvenim lukom i cherry rajčicom.

09

Meso narežite na tanke šnite, popaprite ga i posolite te dodajte čili.

10

Meso dodajte u salatu. Posipajte indijskim oraščićima i prelijte sve maslinovim i sezamovim uljem.

11

Na kraju dodajte mladi luk.

podijeli