sastojci
- 500 g očišćenih kozica
- 1 crvena paprika
- 1 narančasta paprika
- 1 tikvica
- 2 češnja češnjaka
- 2 mlada luka
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 2 žlice limunova soka
- svježi peršin
- svježi kopar
Način pripreme
Nasjeckajte češnjak ili ga naribajte na tanke listiće.
Tikvice prerežite po duljini pa ih poprečno nasjeckajte na listiće debljine 0,5 cm.
Paprike narežite na veće komade.
Pržite kozice na zagrijanom ulju 2 - 3 minute i na istom ulju u tavi popržite češnjak, tikvice i papriku. Začinite solju i paprom.
Narežite mladi luk na kolutiće i pirjajte s ostalim povrćem 2 minute.
Na tanjur povrće i kozice pa sve začinite maslinovim uljem i limunovim sokom te pospite sitno nasjeckanim svježim peršinom i koprom.