sastojci
- 100 g zelene salate
- 100 g salate Lollo rosso
- 300 g crvene paprike
- 600 g svinjskog vrata bez kosti
- 100 g ljubičastog luka
- 4 mini rajčice
- 60 g sjemenki buče
- 3-5 g sjemenki korijandra
- 4 tanke šnite crnog baguette kruha sa sjemenkama
- sol
- papar
- 80 ml maslinova ulja
Način pripreme
Meso narežite na trakice, posolite i ostavite da se marinira 10 minuta. Papriku pržite u tavi dok se na koži ne pojave crni mjehuri. Stavite je u zdjelu i pokrijte prozirnom folijom da se napari.
Lisnatu salatu očistite, luk narežite na kolute. Na mesoreznicu narežite baguette. Pećnicu zagrijte na 180 °C, stavite u posudu za pečenje četiri tanke šnite kruha, isključite pećnicu i pustite da se baguette suši.
Ogulite papriku, prepolovite je, odstranite joj sjemenke i napravite 6 - 8 trakica, kao na slici. Sok koji su pustile paprike procijedite i sačuvajte.
Na vrućoj tavi, na pola količine ulja ispržite trakice mesa, izvadite ih i odložite na stranu. Na istoj tavi kratko,1 - 2 minute, pržite kolute luka pa i luk odložite na stranu.
U istu tavu dodajte zrna korijandra, prelijte sokom od paprike, a kad prokuha, posolite, maknite s vatre pa miješajući dodajte preostalo ulje i emulgirajte sok od pečenja.
Na tanjur stavite najprije žlicu prženog luka, naizmjence zelenu i Lollo rosso salatu, meso, pa luk, trakice paprike, sjemenke suncokreta, malo umaka, šnitu kruha, a na vrh stavite mini rajčicu.
Ako imate plinski štednjak, papriku možete peći direktno iznad plamena.