Copyright (c) 2015 Shutterstock. No use without permission.

Topla salata od ječma

sastojci

  • 200 g ječma
  • 300 g brokule
  • 175 g svježe crvene paprike
  • 150 g kukuruza šećerca iz limenke
  • 200 g šampinjona
  • 60 g luka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • sol

Za preljev:

  • 50 ml vinskog octa
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol i papar

Način pripreme

01

U kipuću posoljenu vodu uspite ječam i kuhajte dok ne omekša (15 – 20 minuta). Ocijedite ga i prebacite u veću posudu. U drugoj posudi u kipućoj slanoj vodi skuhajte brokulu natrganu na cvjetiće pa je također ocijedite i dodajte kuhanom ječmu.

02

U tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite na ploške narezane šampinjone i papriku narezanu na kockice. Pržite dok ne ispari tekućina koju će pustiti šampinjoni pa dodajte protisnuti češnjak. Pržite još 2 – 3 minute i dodajte kuhanom ječmu.

03

Kukuruz šećerac ocijedite, isperite, dodajte ječmu i sve lagano izmiješajte. Preljev pripremite tako da zajedno dobro izmiješate vinski ocat, maslinovo ulje, senf, nasjeckani peršin te malo soli i papra. Pripremljeni preljev prelijte preko ječma, promiješajte i poslužite.

Umjesto ječma ponekad upotrijebite heljdu, proso ili kvinoju.

podijeli

Proizvodi iz recepta