Topla marokanska salata od patlidžana

sastojci

  • 700 g patlidžana
  • 100 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica grubo nasjeckanog peršina
  • 25 g grubo naribanog tvrdog ovčjeg sira
  • sol
  • 0.5 žličice grubo mljevenog papra

Način pripreme

01

Patlidžane operite, očistite i narežite na kocke.

02

Na 50 ml zagrijanog maslinova ulja pržite sitno narezani luk dok ne omekša. Potom mu dodajte nasjeckani češnjak, šećer, malo soli, papar, prelijte ostatkom maslinova ulja i pržite dok patlidžani ne omekšaju. 

03

Prelijte limunovim sokom, pirjajte 1 - 2 minute pa maknite s vatre. pospite nasjeckanim peršinom, naribanim ovčjim sirom i poslužite toplo. Ako želite, možete ukrasiti čipsom od banane.

Patlidžanima možete dodati nekoliko žlica nasjeckane rajčice da bi jelo imalo kremastiju strukturu.

podijeli

Proizvodi iz recepta