sastojci
- 700 g patlidžana
- 100 g luka
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- 50 ml soka od limuna
- 1 žličica šećera
- 1 žlica grubo nasjeckanog peršina
- 25 g grubo naribanog tvrdog ovčjeg sira
- sol
- 0.5 žličice grubo mljevenog papra
Način pripreme
Patlidžane operite, očistite i narežite na kocke.
Na 50 ml zagrijanog maslinova ulja pržite sitno narezani luk dok ne omekša. Potom mu dodajte nasjeckani češnjak, šećer, malo soli, papar, prelijte ostatkom maslinova ulja i pržite dok patlidžani ne omekšaju.
Prelijte limunovim sokom, pirjajte 1 - 2 minute pa maknite s vatre. pospite nasjeckanim peršinom, naribanim ovčjim sirom i poslužite toplo. Ako želite, možete ukrasiti čipsom od banane.
Patlidžanima možete dodati nekoliko žlica nasjeckane rajčice da bi jelo imalo kremastiju strukturu.