sastojci
- 250 g wing graha ili zelenih mahuna
- 400 g repova kozica
- 200 g repova škampa
- 4 jaja
- 1.5 žličica soli
- 1 ljutika
- 50 g kokosova brašna
- 50 g kikirikija
- 10 listova mente
Preljev:
- 4 žlice soka limete
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1-2 čili papričice
- 50 ml kokosova mlijeka
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica šećera
- 1 žlica čili paste
Način pripreme
U lonac s kipućom vodom dodajte sol, zatim očišćene repove kozica i škampa pa kuhajte 3-4 minute, a potom ih izvadite iz vode i ostavite da se ohlade.
U lonac tada dodajte wing grah i kuhajte ga 1 minutu, izvadite iz vode i ostavite da se ohladi.
U isti lonac s vodom sada dodajte 4 jaja i kuhajte ih 10 minuta, potom ih izvadite i stavite u posudu s hladnom vodom da se odmah ohlade.
Ohlađena jaja ogulite i narežite na četvrtine. Repove škampa i wing grah sitno narežite. Kikiriki nasjeckajte, a ljutiku narežite na tanke ploške.
U suhoj tavi tostirajte kokosovo brašno do zlatnosmeđe boje, pa maknite tavu s vatre i prebacite brašno na tanjur te ostavite sa strane. Pripremite preljev.
U zdjelu stavite sok limete, dodajte riblji umak, sitno narezane čili papričice, kokosovo mlijeko, protisnuti ili naribani češnjak, šećer i čili pastu. Sve dobro promiješajte.
U zdjelu s preljevom dodajte narezanu ljutiku, kikiriki, narezane repove škampa, wing grah, repove kozica i tostirano kokosovo brašno. Dodajte listove mente i sve dobro promiješajte pa poslužite s kuhanim jajima.