sastojci
- 500 g zelene papaje
- 250 g mrkve
- 200 g mini rajčica
- 5 žlica poprženog kikirikija
Dresing:
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice palminog šećera (ili smeđeg šećera)
- 1-2 čili papričice
- 4 žlice svježe ocijeđenog soka limete
- 2-3 žličice miso (fermentirane soje)
Način pripreme
Prvo pripremite dressing tako da usitnjenom češnjaku dodate šećer, nasjeckane čili papričice (bez koštica), sok limete, miso i nekoliko žlica vode. Sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu, a za to možete koristiti tarionik.
Papaju ogulite i naribajte pa joj dodajte naribanu mrkvu i mini rajčice prerezane popola. Zatim povrće prelijte dressingom i lagano promiješajte. Po želji posolite i popaprite. Salatu pospite poprženim kikirikijem i poslužite.
Umjesto zelene papaje možete koristiti naribanu tikvicu, kupus, daikon ili sl., ali nikako zrelu papaju