Tabbouleh salata s pečenom piletinom i dresingom od nara

sastojci

  • 4 manja pileća filea
  • 150 g bulgura
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 0.25 komorača, sitno sjeckanog
  • 15 g peršina, sitno sjeckanog
  • 2 žlice sitno sjeckanih oraha
  • 8 listova crvenog radiča, sitno sjeckanih
  • Vrtovi Hrvatske mikrozelenje rukola

Dresing:

  • 1 režanj češnjaka
  • 0.25 žličice cimeta
  • 3 žlice soka od šipka-nara
  • 1 žlica šećera
  • 1.5 žlica vode
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • octa po ukusu

Način pripreme

01

Stavite kuhati bulgur 5 - 10 minuta da dobro nabubri. Procijedite i posušite.

02

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Začinite piletinu solju i paprom i popržite kratko u tavi do zlatnosmeđe boje. Stavite u pećnicu i pecite 10-ak minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

03

Sok koji je piletina pustila pri pečenju ostavite za daljnju uporabu.

04

Stavite bulgur, koromač, peršin, orahe, radič, mikrozelenje u veliku zdjelu s pola dresinga od nara, začinite s malo soli i papra, promiješajte. Izrežite piletinu na komade, stavite na vrh salate i prelite sokom sačuvanim od pečenja piletine i preostalim desingom od nara.

podijeli