sastojci
- 4 manja pileća filea
- 150 g bulgura
- 30 ml maslinovog ulja
- 0.25 komorača, sitno sjeckanog
- 15 g peršina, sitno sjeckanog
- 2 žlice sitno sjeckanih oraha
- 8 listova crvenog radiča, sitno sjeckanih
- Vrtovi Hrvatske mikrozelenje rukola
Dresing:
- 1 režanj češnjaka
- 0.25 žličice cimeta
- 3 žlice soka od šipka-nara
- 1 žlica šećera
- 1.5 žlica vode
- 6 žlica maslinovog ulja
- octa po ukusu
Način pripreme
01
Stavite kuhati bulgur 5 - 10 minuta da dobro nabubri. Procijedite i posušite.
02
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi. Začinite piletinu solju i paprom i popržite kratko u tavi do zlatnosmeđe boje. Stavite u pećnicu i pecite 10-ak minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
03
Sok koji je piletina pustila pri pečenju ostavite za daljnju uporabu.
04
Stavite bulgur, koromač, peršin, orahe, radič, mikrozelenje u veliku zdjelu s pola dresinga od nara, začinite s malo soli i papra, promiješajte. Izrežite piletinu na komade, stavite na vrh salate i prelite sokom sačuvanim od pečenja piletine i preostalim desingom od nara.