Copyright (c) 2016 Jarvna/Shutterstock. No use without permission.

Tabbouleh salata i pita kruh

Ukupno trajanje
120
Min

sastojci

  • 100 g bulgura
  • 1 šaka peršinovog lišća
  • 4 grančice mente
  • 50 g luka
  • 8-10 mini rajčica
  • 1 manji svježi krastavac
  • 20 ml maslinova ulja
  • 1 žlica limunova soka
  • 0.25 žličice soli

Za pita kruh:

  • 220 g glatkog brašna
  • 0.5 žlice šećera
  • 0.5 žličice soli
  • 1 kvasca
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • 125 ml tople vode

Za dekoriranje i posluživanje:

  • 100 g maslina
  • 1 limun

Način pripreme

01

Skuhajte bulgur prema uputama na pakiranju pa ga procijedite i ostavite da se ohladi.

02

Za to vrijeme operite i nasjeckajte peršin i mentu. Luk nasitno nasjeckajte, narežite rajčice popola, a krastavac na kockice.

03

Pomiješajte sve sastojke za salatu s ohlađenim bulgurom pa začinite limunovim sokom i maslinovim uljem te posolite. Dekorirajte maslinama i kriškicama limuna

04

Pripremite pita kruh. Sve sastojke za pita kruh stavite u zdjelu i umijesite tijesto. Pokrijte ga i ostavite da odmara najmanje sat vremena.

05

Odmoreno tijesto podijelite na šest dijelova, svaki oblikujte u kuglu, pa i kugle opet ostavite da odmore 15 minuta pokrivene, a zatim svaku tanko razvaljajte i pecite na suhoj vrućoj tavi sa svake strane nekoliko minuta. Tijekom pečenja pita kruh će se napuhnuti i stvorit će se u sredini „džep“, koji će poslije ostati iako će pita kruh splasnuti. Pečene pita kruhove slažite jedan na drugi i držite ih umotane u krpi kako se ne bi presušili.

06

Kad sve ispečete, poslužite salatu uz pita kruh i masline.

podijeli