sastojci
- 250 g pilećih prsa (file)
- 1 prstohvat soli
- 2 žlice maslinova ulja
- 300 g jagoda
- 1 avokado
- 50 g badema
- 50 g feta sira
- 1 limeta
- 50 g zelene salate kristalke
- 1 žlica aceta balsamica
- 1 šaka listova mente
- 1 šaka klica rotkvice
Način pripreme
01
Pileća prsa posolite. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu i pržite sa svake strane 3 - 4 minute. Potom izvadite piletinu na tanjur, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da odstoji 5 minuta.
02
Za to vrijeme operite i očistite jagode pa ih narežite na manje komade.
03
Avokado očistite i narežite na kockice, salatu kristalku operite i natrgajte na manje komade.
04
Sve stavite u zdjelu, dodajte narezanu piletinu, bademe i usitnjen feta sir. Promiješajte, pospite klicama rotkvice i listovima mente, prelijte sokom limete i acetom balsamicom.