Salata s rižom, dagnjama i avokadom

sastojci

  • 120 g riže duga zrna
  • 250 g očišćenih dagnji
  • 1-2 zrela avokada
  • 100 g ljubičastog luka
  • ocijeđeni sok od pola limuna
  • 2 žlice maslinova ulja
  • svježi bosiljak
  • 4 žlice majoneze
  • sol
  • crni papar

Način pripreme

01

Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite pod mlazom hladne vode i ocijedite.

02

Dagnje skuhajte, ocijedite i ohladite.

03

Avokadu skinite koru, uklonite košticu i narežite ga na kockice.

04

Riži dodajte dagnje, avokado i sitno narezani luk. Zatim posolite, pospite paprom, dodajte maslinovo ulje pomiješano sa sokom limuna i sve zajedno dobro promiješajte.

05

Salatu poslužite dobro ohlađenu s majonezom te ukrašenu bosiljkom i ploškom limuna.

Rižu skuhajte "al dente" da se zrna ne bi slijepila

podijeli

Proizvodi iz recepta