sastojci
- 120 g riže duga zrna
- 250 g očišćenih dagnji
- 1-2 zrela avokada
- 100 g ljubičastog luka
- ocijeđeni sok od pola limuna
- 2 žlice maslinova ulja
- svježi bosiljak
- 4 žlice majoneze
- sol
- crni papar
Način pripreme
Rižu skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite pod mlazom hladne vode i ocijedite.
Dagnje skuhajte, ocijedite i ohladite.
Avokadu skinite koru, uklonite košticu i narežite ga na kockice.
Riži dodajte dagnje, avokado i sitno narezani luk. Zatim posolite, pospite paprom, dodajte maslinovo ulje pomiješano sa sokom limuna i sve zajedno dobro promiješajte.
Salatu poslužite dobro ohlađenu s majonezom te ukrašenu bosiljkom i ploškom limuna.
Rižu skuhajte "al dente" da se zrna ne bi slijepila