Salata s prženim krumpirom, lososom i krastavcima

sastojci

  • 250 g krumpira
  • 100 g dimljenog lososa
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 2 svježa krastavca
  • 1 mala glavica zelene salate
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 g milerama
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Krumpir ogulite, operite i narežite na vrlo tanke trakice. Lagano ga posolite i stavite u cjediljku da pusti vodu i ostavite da odstoji 30-ak minuta. Stavite ga u manju posudu, pospite brašnom, lagano popaprite i dobro izmiješajte. Ispržite ga u dobro zagrijanoj tavi na maslinovu ulju tako da cijelu smjesu ubacite u tavu, raširite je, lagano pritisnete i ispržite kao palačinku, s obje strane. Izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće pa ga natrgajte na veće komade.

02

Krastavce prerežite napola po dužini, odstranite im koštice i narežite na tanje ploške.

03

Salatu dobro operite i natrgajte na veće komade.

04

Poslužite tako da na zelenu salatu položite narezane krastavce, na njih položite natrgane pržene krumpire na koje ste stavili listove dimljenog lososa. Pospite koprom, lagano posolite i popaprite. Poslužite uz umak od milerama koji ste izmiješali s protisnutim češnjakom. Umak prelijte po salati neposredno prije posluživanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta