sastojci
- 250 g krumpira
- 100 g dimljenog lososa
- 1 žlica oštrog brašna
- 1 žlica nasjeckanog kopra
- 2 svježa krastavca
- 1 mala glavica zelene salate
- 4 češnja češnjaka
- 200 g milerama
- 3 žlice maslinova ulja
- sol
- papar
Način pripreme
Krumpir ogulite, operite i narežite na vrlo tanke trakice. Lagano ga posolite i stavite u cjediljku da pusti vodu i ostavite da odstoji 30-ak minuta. Stavite ga u manju posudu, pospite brašnom, lagano popaprite i dobro izmiješajte. Ispržite ga u dobro zagrijanoj tavi na maslinovu ulju tako da cijelu smjesu ubacite u tavu, raširite je, lagano pritisnete i ispržite kao palačinku, s obje strane. Izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće pa ga natrgajte na veće komade.
Krastavce prerežite napola po dužini, odstranite im koštice i narežite na tanje ploške.
Salatu dobro operite i natrgajte na veće komade.
Poslužite tako da na zelenu salatu položite narezane krastavce, na njih položite natrgane pržene krumpire na koje ste stavili listove dimljenog lososa. Pospite koprom, lagano posolite i popaprite. Poslužite uz umak od milerama koji ste izmiješali s protisnutim češnjakom. Umak prelijte po salati neposredno prije posluživanja.