Salata s pohanim bukovačama i kuhanim jajetom

sastojci

  • 250 g salate Lollo Rosso
  • 150 g mini rajčica
  • 150 g bukovača
  • 4 jaja
  • 60 g brašna
  • 1 jaje
  • 80 g krušnih mrvica
  • 100 ml ulja za pečenje
  • sol
  • 80 ml maslinova ulja
  • 20 ml aceta balsamica

Način pripreme

01

Kuhajte 4 jaja 6 - 7 minuta nakon što voda u kojoj se kuhaju provri. Bukovače usitnite na manje komade i panirajte ih – uvaljajte ih u brašno pa u razmućeno jaje i potom u krušne mrvice.

02

Popržite bukovače na ulju da dobiju lijepu smeđu boju pa ih stavite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.

03

Salatu očistite, operite i natrgajte na manje komade. Posolite i začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom pa promiješajte i stavite na tanjure.

04

Dodajte jaje narezano na četvrtine i raspolovljene rajčice. Pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

podijeli