
sastojci
- 250 g salate Lollo Rosso
- 150 g mini rajčica
- 150 g bukovača
- 4 jaja
- 60 g brašna
- 1 jaje
- 80 g krušnih mrvica
- 100 ml ulja za pečenje
- sol
- 80 ml maslinova ulja
- 20 ml aceta balsamica
Način pripreme
Kuhajte 4 jaja 6 - 7 minuta nakon što voda u kojoj se kuhaju provri. Bukovače usitnite na manje komade i panirajte ih – uvaljajte ih u brašno pa u razmućeno jaje i potom u krušne mrvice.
Popržite bukovače na ulju da dobiju lijepu smeđu boju pa ih stavite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.
Salatu očistite, operite i natrgajte na manje komade. Posolite i začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom pa promiješajte i stavite na tanjure.
Dodajte jaje narezano na četvrtine i raspolovljene rajčice. Pokapajte maslinovim uljem i poslužite.
Proizvodi iz recepta
