Salata s pačjim prsima, mini rajčicom i sezamom

sastojci

  • 800 g pačjih prsa
  • 10 g crnog i bijelog sezama
  • sol
  • 60 g rikole
  • 50 g mladog crvenog radiča
  • 50 g mlade zelene salate
  • 80 g mini rajčica
  • 1 limun

Način pripreme

01

Kožu na pačjim prsima zarežite paralelno nekoliko puta, posolite i ostavite da se marinira 15 minuta. Na vrućoj tavi pecite prsa najprije na strani kože da puste masnoću, okrenite i pecite još 4-5 minuta.

02

Pečeno meso ostavite 4 minute da se sokovi stabiliziraju. Stavite na tanjure opranu i osušenu rikolu, crveni radič i zelenu salatu, dodajte krišku limuna i kriške rajčice. Meso narežite na deblje ploške, stavite na salatu u obliku slova L, prelijte sokom od pečenja, pospite sezamom i poslužite.

Kao zamjenu za crni sezam možete koristiti chia sjemenke.

podijeli