sastojci
- 800 g pačjih prsa
- 10 g crnog i bijelog sezama
- sol
- 60 g rikole
- 50 g mladog crvenog radiča
- 50 g mlade zelene salate
- 80 g mini rajčica
- 1 limun
Način pripreme
Kožu na pačjim prsima zarežite paralelno nekoliko puta, posolite i ostavite da se marinira 15 minuta. Na vrućoj tavi pecite prsa najprije na strani kože da puste masnoću, okrenite i pecite još 4-5 minuta.
Pečeno meso ostavite 4 minute da se sokovi stabiliziraju. Stavite na tanjure opranu i osušenu rikolu, crveni radič i zelenu salatu, dodajte krišku limuna i kriške rajčice. Meso narežite na deblje ploške, stavite na salatu u obliku slova L, prelijte sokom od pečenja, pospite sezamom i poslužite.
Kao zamjenu za crni sezam možete koristiti chia sjemenke.