sastojci
- 500 g mljevene teletine
- 2 žlice maslinova ulja
- 80 g ljubičastog luka
- 3 žličice mljevenog kumina
- 1 žličica mljevenog korijandra
- 1 žličica origana
- 1 list lovora
- 1 žličica slatke mljevene crvene paprike
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2-3 suhe čili papričice
- 1 goveđa kocka
- 400 g smeđeg graha iz limenke
- 200 g svježe zelene paprike
- 300 g rajčice
- 100 g kukuruza šećerca iz limenke
- 100 g potočarke
- 200 g salate po izboru
- sol
- papar
Način pripreme
Na zagrijano ulje u većoj tavi stavite grubo nasjeckani ljubičasti luk pa ga pržite na srednje jakoj vatri dok ne omekša.
Dodajte kumin, korijandar, origano i lovor pa pržite 1 minutu da bi začini pustili arome. Potom dodajte meso i na srednje jakoj vatri lagano pržite dok tekućina ne ispari.
Dodajte mljevenu papriku, koncentrat rajčice i nasjeckane ili zdrobljene čili papričice. Promiješajte i pržite još 1 - 2 minute pa dodajte na manje komade narezane rajčice bez sjemenki, zelenu papriku narezanu na kockice, goveđu kocku, 300 ml vode, ocijeđen i ispran kukuruz šećerac i smeđi grah.
Posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno još 10 - 15 minuta. Gotovu salatu poslužite na podlozi od zelene salate i potočarke.