Salata s mesom i čilijem

sastojci

  • 500 g mljevene teletine
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 80 g ljubičastog luka
  • 3 žličice mljevenog kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandra
  • 1 žličica origana
  • 1 list lovora
  • 1 žličica slatke mljevene crvene paprike
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2-3 suhe čili papričice
  • 1 goveđa kocka
  • 400 g smeđeg graha iz limenke
  • 200 g svježe zelene paprike
  • 300 g rajčice
  • 100 g kukuruza šećerca iz limenke
  • 100 g potočarke
  • 200 g salate po izboru
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Na zagrijano ulje u većoj tavi stavite grubo nasjeckani ljubičasti luk pa ga pržite na srednje jakoj vatri dok ne omekša.

02

Dodajte kumin, korijandar, origano i lovor pa pržite 1 minutu da bi začini pustili arome. Potom dodajte meso i na srednje jakoj vatri lagano pržite dok tekućina ne ispari.

03

Dodajte mljevenu papriku, koncentrat rajčice i nasjeckane ili zdrobljene čili papričice. Promiješajte i pržite još 1 - 2 minute pa dodajte na manje komade narezane rajčice bez sjemenki, zelenu papriku narezanu na kockice, goveđu kocku, 300 ml vode, ocijeđen i ispran kukuruz šećerac i smeđi grah.

04

Posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno još 10 - 15 minuta. Gotovu salatu poslužite na podlozi od zelene salate i potočarke.

podijeli