sastojci
- 1 kg lubenice
- 160 g mini rajčica
- 200 g zelenih maslina bez koštica
- 200 g krastavaca
- 120 g feta sira
- 0.2 g papra
- 40 ml maslinova ulja
- 200 g kus kusa
- 150 g cikle
- 2 g soli
- 20 g šećera
- 10 ml octa
- 10 g svježe mente
Način pripreme
Ciklu ogulite, narežite na kockice, kuhajte u 500 ml vode uz dodatak soli, šećera i octa. Kuhanu ciklu ocijedite, vodu sačuvajte. Štapnim mikserom usitnite ciklu u pire, dodajte vodu od kuhanja i kus kus, poklopite i ostavite poklopljeno sa strane desetak minuta.
U međuvremenu ogulite lubenicu, narežite na kriške, odstranite koštice. Guljačem za povrće narežite krastavac na trake. Mini rajčice prepolovite.
Raspodijelite u tanjure ciklu s kus kusom, dodajte kriške lubenice, masline, rajčice i 2 – 3 trake krastavca, pospite mrvljenim feta sirom, začinite paprom i maslinovim uljem, dekorirajte listićima svježe mente, poslužite.
Kod kuhanja cikle nemojte previše zasoliti vodu jer je feta sir slan pa bi salata mogla biti preslana.