sastojci

  • 2 jaja
  • 2 šake matovilca
  • 1 veći ili dva manja krumpira za kuhanje
  • 1 konzerva kuhane leće
  • 2 žlice indijskih oraščića
  • 1 žličica kapara
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • sol, papar

Način pripreme

01

Leću isperite. Krumpir skuhajte u kori te ga ogulite i izrežite na kockice. Jaja skuhajte tvrdo. Indijske oraščiće kratko popržite na tavi bez masnoće.

02

U zdjelu stavite oprani matovilac, dodajte krumpir, leću, indijske oraščiće, začinite solju i paprom te dresingom od ulja i octa pa dobro promiješajte.

03

Gore rasporedite jaja narezana na četvrtine i kapare.

Ovu salatu možete poslužiti i kao glavno jelo dodate li joj komadiće piletine.

podijeli

Proizvodi iz recepta