sastojci
- 250 g žute leće
- 2 žute svježe paprike
- 2 žlice suncokretovih sjemenki
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 mala žlica soli
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 1 mala žlica svježeg timijana
- 4 jaja
- 1 dl jabučnog octa
Način pripreme
Leću skuhajte, ocijedite i ohladite. Suncokretove sjemenke kratko pržite na tavi (bez ulja).
Papriku operite i narežite na trakice.
U većem loncu zagrijte vodu s octom i malo soli. Jaja pažljivo razbijte i stavite u malu šalicu i pažljivo ih istresite u vodu, jedno po jedno. Voda ne smije vreti. Jaja kuhajte 2 - 3 minute pa ih izvadite van.
Leću prebacite u veću zdjelu i pomiješajte s paprikom, sjemenkama suncokreta i ostalim začinima. Na kraju dodajte poširana jaja.