Salata s lećom i poširanim jajima

sastojci

  • 250 g žute leće
  • 2 žute svježe paprike
  • 2 žlice suncokretovih sjemenki
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 mala žlica soli
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
  • 1 mala žlica svježeg timijana
  • 4 jaja
  • 1 dl jabučnog octa

Način pripreme

01

Leću skuhajte, ocijedite i ohladite. Suncokretove sjemenke kratko pržite na tavi (bez ulja).

02

Papriku operite i narežite na trakice.

03

U većem loncu zagrijte vodu s octom i malo soli. Jaja pažljivo razbijte i stavite u malu šalicu i pažljivo ih istresite u vodu, jedno po jedno. Voda ne smije vreti. Jaja kuhajte 2 - 3 minute pa ih izvadite van.

04

Leću prebacite u veću zdjelu i pomiješajte s paprikom, sjemenkama suncokreta i ostalim začinima. Na kraju dodajte poširana jaja.

podijeli