sastojci
- 100 g kvinoje
- 1 mango
- 1 avokado
- 150 g kuhanog crnog graha
- 50 g bučinih sjemenki
- 100 g mladog špinata
- 100 g rikole
- 1 manji ljubičasti luk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 prstohvata soli
- sok 1 limete
Način pripreme
Kvinoju dobro isperite pod mlazom vode, a zatim stavite u posudu s kipućom vodom i kuhajte 15 minuta na umjerenoj vatri.
Maknite skuhanu kvinoju s vatre i poklopite. Ljubičasti luk očistite i sitno nasjeckajte, mangu uklonite košticu i nasjeckajte ga na kockice. Avokado prepolovite, maknite košticu, ogulite i narežite na manje komade.
Bučine sjemenke pecite na suhoj tavi dok ne dobiju laganu boju i zamirišu.
U veću zdjelu stavite skuhanu kvinoju, dodajte mladi špinat, rikolu, narezani luk, mango i avokado.
Grah ocijedite i isperite pa dodajte u zdjelu s kvinojom, posolite, dodajte bučine sjemenke, maslinovo ulje i sok limete te sve dobro promiješajte.
Prije posluživanja salatu dobro ohladite.