sastojci

  • 100 g kvinoje
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 150 g kuhanog crnog graha
  • 50 g bučinih sjemenki
  • 100 g mladog špinata
  • 100 g rikole
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 prstohvata soli
  • sok 1 limete

Način pripreme

01

Kvinoju dobro isperite pod mlazom vode, a zatim stavite u posudu s kipućom vodom i kuhajte 15 minuta na umjerenoj vatri.

02

Maknite skuhanu kvinoju s vatre i poklopite. Ljubičasti luk očistite i sitno nasjeckajte, mangu uklonite košticu i nasjeckajte ga na kockice. Avokado prepolovite, maknite košticu, ogulite i narežite na manje komade.

03

Bučine sjemenke pecite na suhoj tavi dok ne dobiju laganu boju i zamirišu.

04

U veću zdjelu stavite skuhanu kvinoju, dodajte mladi špinat, rikolu, narezani luk, mango i avokado.

05

Grah ocijedite i isperite pa dodajte u zdjelu s kvinojom, posolite, dodajte bučine sjemenke, maslinovo ulje i sok limete te sve dobro promiješajte. 

Prije posluživanja salatu dobro ohladite.

podijeli