sastojci
- 1 kg manjeg mladog krumpira
- 4 jaja
- 80 g plavog sira ili gorgonzole
- 200 g mladog špinata
- 6 žlica maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 25 g jezgri oraha
- 25 g indijskih oraščića
- 15 g pinjola
- 1 žličica sušenog timijana
- sol
- papar
Način pripreme
Krumpir dobro operite i očistite, ali ga nemojte guliti. Prerežite ga popola ili na manje komade i dobro osušite papirnatim ubrusom. U veću posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje stavite krumpir, pospite ga sušenim timijanom, posolite, popaprite, prelijte sa 4 žlice maslinova ulja i dobro izmiješajte.
Pecite ga u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C oko 45 minuta, odnosno dok ne postane hrskav.
U kipućoj slanoj vodi pažljivo poširajte jedno po jedno jaje, pa ih izvadite i ostavite sa strane.
U dobro zagrijanu tavu stavite 2 žlice maslinova ulja, pinjole, indijske oraščiće, jezgre oraha, protisnuti češnjak i kratko ih pržite.
Pečeni krumpir izvadite iz pećnice, dodajte mu popržene orašaste plodove, sir natrgan na manje komade, dobro očišćen i opran mladi špinat, promiješajte i poslužite s poširanim jajima.