Salata s krumpirom i špinatom

sastojci

  • 1 kg manjeg mladog krumpira
  • 4 jaja
  • 80 g plavog sira ili gorgonzole
  • 200 g mladog špinata
  • 6 žlica maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 25 g jezgri oraha
  • 25 g indijskih oraščića
  • 15 g pinjola
  • 1 žličica sušenog timijana
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Krumpir dobro operite i očistite, ali ga nemojte guliti. Prerežite ga popola ili na manje komade i dobro osušite papirnatim ubrusom. U veću posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje stavite krumpir, pospite ga sušenim timijanom, posolite, popaprite, prelijte sa 4 žlice maslinova ulja i dobro izmiješajte.

02

Pecite ga u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C oko 45 minuta, odnosno dok ne postane hrskav.

03

U kipućoj slanoj vodi pažljivo poširajte jedno po jedno jaje, pa ih izvadite i ostavite sa strane.

04

U dobro zagrijanu tavu stavite 2 žlice maslinova ulja, pinjole, indijske oraščiće, jezgre oraha, protisnuti češnjak i kratko ih pržite.

05

Pečeni krumpir izvadite iz pećnice, dodajte mu popržene orašaste plodove, sir natrgan na manje komade, dobro očišćen i opran mladi špinat, promiješajte i poslužite s poširanim jajima.

podijeli