sastojci

  • 500 g zelenih mahuna
  • 2 češnja češnjaka
  • komadić đumbira
  • 2 žlice rižinog octa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 žlica umaka od soje
  • 0.25 žličice ljute tucane paprike

Način pripreme

01

Mahune očistite, operite i blanširajte (kratko kuhajte u slanoj vodi). Mahune potom stavite u zdjelu s hladnom vodom i ostavite da se potpuno ohlade (tako će se zaustaviti proces kuhanja, mahune će ostati hrskave i zadržati lijepu boju).

02

Đumbir i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. U manjoj posudici pomiješajte rižin ocat, sezamovo ulje i umak od soje pa dodajte nasjeckani đumbir i češnjak.

03

Ohlađene mahune ocijedite, posušite, stavite u zdjelu i prelijte pripremljenim preljevom. Po želji dodajte malo ljute tucane paprike, sve dobro promiješajte i premjestite na tanjur za posluživanje.

Salatu pospite tostiranim sjemenkama sezama.

podijeli

Proizvodi iz recepta