sastojci
- 500 g zelenih mahuna
- 2 češnja češnjaka
- komadić đumbira
- 2 žlice rižinog octa
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žlica umaka od soje
- 0.25 žličice ljute tucane paprike
Način pripreme
Mahune očistite, operite i blanširajte (kratko kuhajte u slanoj vodi). Mahune potom stavite u zdjelu s hladnom vodom i ostavite da se potpuno ohlade (tako će se zaustaviti proces kuhanja, mahune će ostati hrskave i zadržati lijepu boju).
Đumbir i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. U manjoj posudici pomiješajte rižin ocat, sezamovo ulje i umak od soje pa dodajte nasjeckani đumbir i češnjak.
Ohlađene mahune ocijedite, posušite, stavite u zdjelu i prelijte pripremljenim preljevom. Po želji dodajte malo ljute tucane paprike, sve dobro promiješajte i premjestite na tanjur za posluživanje.
Salatu pospite tostiranim sjemenkama sezama.