sastojci
- 200 g riže
- 200 g graška
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 100 g rotkvica
- 200 g mini rajčica
- 150 g krastavaca
- 10 g vlasca
- sol
- 80 ml maslinovog ulja
Način pripreme
Kuhajte rižu u slanoj vodi, ohladite je mlazom hladne vode.
Skuhajte grašak u malo slane vode, ohladite. Krastavac narežite po dužini na četvrtine, a zatim na ploške.
Rotkvice prepolovite i narežite na ploške. Rajčice narežite na četvrtine.
U veliku zdjelu stavite rižu, grašak, kukuruz, ploške rotkvica, krastavaca, rajčicu, posolite, pospite sjeckanim vlascem, začinite maslinovim uljem i promiješajte.
Zeleno povrće je nakon kratkog kuhanja preporučljivo šokirati u ledenoj vodi da ne izgubi jarku zelenu boju.