sastojci
- 350 g repova kozica
- 2 avokada
- 200 g zelene salate
- 200 g rajčice
- 250 g mozzarella štangica
- 60 g krušnih mrvica
- 1 režanj češnjaka
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 g otopljenog maslaca
- sol, papar
- 1 grančica peršina
- 100 ml maslinovog ulja
Način pripreme
Napravite mješavinu od 20 ml maslinovog ulja, otopljenog maslaca, sitno sjeckanog češnjaka, krušnih mrvica i soli. Zagrijte pećnicu na 210 °C. U pleh složite repove kozica, pospite mješavinom krušnih mrvica i zapecite 4 – 5 minuta. Avokadu maknite košticu i narežite na ploške, narežite mozzarellu podjednako kao avokado. Rajčicu narežite na kockice. U tanjur stavite zelenu salatu, zatim u cvijet slažite 1 krišku avokada pa 2 mozzarelle i tako u krug. Dodajte kozice zajedno s krušnim mrvicama, pospite kockicama rajčice, sitno sjeckanim peršinom, začinite maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom, poslužite.
Zrelost avokada provjerite laganim pritiskom prsta. Treba biti mekan.