sastojci
- 300 g quinoe
- 200 g mladoga graška
- 100 g badema
- 100 ml maslinova ulja
- 1 nešpricani limun
- 50 ml jabučnog octa
- sol
- papar
- 50 g rikule
Način pripreme
01
Quinou kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Grašak, također, kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Ohladite ih, stavite zajedno u posudu i promiješajte.
02
U vodi kuhajte bademe na 5 - 10 minuta, procijedite ih i maknite im opnu. Oljuštene bademe pecite 10 - 15 minuta u pećnici na 170 °C.
03
Iskosajte pečene bademe, promiješajte ih s quinoom i graškom pa dodajte koricu limuna.
04
U posebnoj zdjeli iscijedite limun, maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar. Izmutite mutilicom i prelijte preko salate.
05
Ostavite da se hladi jedan sat u hladnjaku i poslužite na podlozi od rikule.
Umjesto quinoe možete koristiti heljdinu kašu