Salata od quinoe s mladim graškom i bademima

sastojci

  • 300 g quinoe
  • 200 g mladoga graška
  • 100 g badema
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1 nešpricani limun
  • 50 ml jabučnog octa
  • sol
  • papar
  • 50 g rikule

Način pripreme

01

Quinou kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Grašak, također, kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Ohladite ih, stavite zajedno u posudu i promiješajte.

02

U vodi kuhajte bademe na 5 - 10 minuta, procijedite ih i maknite im opnu. Oljuštene bademe pecite 10 - 15 minuta u pećnici na 170 °C.

03

Iskosajte pečene bademe, promiješajte ih s quinoom i graškom pa dodajte koricu limuna.

04

U posebnoj zdjeli iscijedite limun, maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar. Izmutite mutilicom i prelijte preko salate.

05

Ostavite da se hladi jedan sat u hladnjaku i poslužite na podlozi od rikule.

Umjesto quinoe možete koristiti heljdinu kašu

podijeli