Salata od pršuta, smokava i mozzarelle

sastojci

  • 50 g rikule
  • 6 zrelih smokava
  • 350 g mozzarelle
  • 6 kriški pršuta
  • 2 žličice meda
  • 2 žličice limunova soka
  • svježe mljeveni papar
  • 2-3 lepinje

Način pripreme

01

Operite i očistite rikulu, osušite ju i posložite na pladanj za posluživanje.

02

Smokve razrežite po pola, mozzarellu razlomite na manje komade, pršut narežite na tanje trake.

03

U zdjeli pomiješajte med i limunov sok. Lepinje razlomite i zagrijte u tosteru ili pećnici.

04

Smokve, mozzarellu i pršut posložite na rikulu, prelijte mješavinom meda i limunova soka, začinite svježe mljevenim paprom.

05

Poslužite uz tople lepinje.

podijeli

Proizvodi iz recepta