sastojci
- 300 g prosa
- 250 g mladog kozjeg sira
- 500 g tikvica
- 40 g koštica buče
- 20 ml maslinova ulja
- sol
- nekoliko listića mente
Pesto od korijandra:
- 40 g listića korijandra
- 20 g koštica buče
- 1-2 češnja češnjaka
- 30 g tvrdog kozjeg sira
- 60-80 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
Proso u omjeru 1 : 2 kuhajte u posoljenoj vodi, poklopljeno, na laganoj vatri 15 minuta, začinite maslinovim uljem.
02
Koštice buče tostirajte u suhoj tavi.
03
Tikvice narežite na tanke kolute, grillajte i posolite.
04
Za pesto, sitno nasjeckajte lišće korijandra, nasjeckajte koštice, sitno naribajte tvrdi kozji sir.
05
U uskoj, visokoj posudi miksajte korijandar, koštice i češnjak dodajući ulje u tankom mlazu.
06
Umiješajte sitno ribani sir, po želji posolite i dodajte ulja do željene gustoće.
07
Rasporedite proso u zdjelice, dodajte kolute grillane tikvice, pospite košticama buče, namrvite mladi sir, dekorirajte listićima mente, poslužite uz pesto.