Salata od prosa, grillanih tikvica i kozjeg sira

sastojci

  • 300 g prosa
  • 250 g mladog kozjeg sira
  • 500 g tikvica
  • 40 g koštica buče
  • 20 ml maslinova ulja
  • sol
  • nekoliko listića mente

Pesto od korijandra:

  • 40 g listića korijandra
  • 20 g koštica buče
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 30 g tvrdog kozjeg sira
  • 60-80 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Proso u omjeru 1 : 2 kuhajte u posoljenoj vodi, poklopljeno, na laganoj vatri 15 minuta, začinite maslinovim uljem.

02

Koštice buče tostirajte u suhoj tavi.

03

Tikvice narežite na tanke kolute, grillajte i posolite.

04

Za pesto, sitno nasjeckajte lišće korijandra, nasjeckajte koštice, sitno naribajte tvrdi kozji sir.

05

U uskoj, visokoj posudi miksajte korijandar, koštice i češnjak dodajući ulje u tankom mlazu.

06

Umiješajte sitno ribani sir, po želji posolite i dodajte ulja do željene gustoće.

07

Rasporedite proso u zdjelice, dodajte kolute grillane tikvice, pospite košticama buče, namrvite mladi sir, dekorirajte listićima mente, poslužite uz pesto.

podijeli