salata od potocarke s rotkvicom, lososm i grejpom

Salata od potočarke s rotkvicom, lososom i grejpom

sastojci

  • 200 g potočarke
  • 150 g rotkvica
  • 200 g lososa
  • 1 crveni grejp
  • 1 limun

Dresing za salatu:

  • 20 g Dijon senfa
  • 20 g meda
  • 20 ml grejpova soka
  • 100 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Očistite rotkvice i narežite na tanke ploške. Grejp ogulite zajedno s bijelim dijelom kore i filetirajte, oštrim nožićem odvojite opnu svake kriške. Sok koji se cijedi kod filetiranja iskoristite za pripremu dresinga.

02

Razmutite med i dijon senf, umiješajte maslinovo ulje i grejpov sok, začinite solju i paprom. Dimljeni losos smotajte da dobijete ružice.

03

Operite i posušite potočarku, raspodijelite u tanjure, dodajte ploške rotkvica i nekoliko fileta grejpa, umetnite tri ružice dimljenog lososa i začinite pripremljenim dresingom. Poslužite uz krišku limuna.

Ako vam je grep pregorak, umjesto njega koristite naranču.

podijeli

Proizvodi iz recepta