
sastojci
- 200 g potočarke
- 150 g rotkvica
- 200 g lososa
- 1 crveni grejp
- 1 limun
Dresing za salatu:
- 20 g Dijon senfa
- 20 g meda
- 20 ml grejpova soka
- 100 ml maslinova ulja
Način pripreme
Očistite rotkvice i narežite na tanke ploške. Grejp ogulite zajedno s bijelim dijelom kore i filetirajte, oštrim nožićem odvojite opnu svake kriške. Sok koji se cijedi kod filetiranja iskoristite za pripremu dresinga.
Razmutite med i dijon senf, umiješajte maslinovo ulje i grejpov sok, začinite solju i paprom. Dimljeni losos smotajte da dobijete ružice.
Operite i posušite potočarku, raspodijelite u tanjure, dodajte ploške rotkvica i nekoliko fileta grejpa, umetnite tri ružice dimljenog lososa i začinite pripremljenim dresingom. Poslužite uz krišku limuna.
Ako vam je grep pregorak, umjesto njega koristite naranču.
Proizvodi iz recepta
