sastojci
- 200 g filea pilećih prsa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica soli
- svježe mljeveni papar
- 1 šalica leće
- 1 tikvica
- 1 mrkva
- 1 paprika
- 2 mladog luka
- 2 žlice alfa alfa klica
Način pripreme
01
Povrće narežite na manje komade. Leću kuhajte u posoljenoj vodi 25 minuta. Ocijedite i ohladite.
02
pileća prsa narežite na trakice, posolite, popaprite, prelijte žlicom limunovog soka i ostavite 10 minuta. U vruću tavu dodajte 2 žlice ulja i pripremljenu piletinu te pržite dok meso ne dobije lijepu boju sa svih strana.
03
Maknite na tanjur, a u istoj tavi vrlo kratko grilajte pripremljeno povrće pazeći da ostane hrskavo. U zdjeli pomiješajte piletinu s povrćem, dodajte leću, prelijte preostalim maslinovim uljem i limunovim sokom, po potrebi još začinite i promiješajte.
04
Prije posluživanja dodajte alfa alfa klice.
Ovu salatu možete pripremiti i s ranije pripremljenom piletinom, npr. preostalom od jučerašnjeg ručka.