sastojci
- 4 pileća filea (oko 600 g)
- 2 žlice ulja
- 1 avokado
- 150 g svježih malina
- 60 g jezgri oraha (pekan)
- 1 glavica zelene salate (oko 300 g)
- sol
- crni papar
Vinaigrette preljev od malina:
- 120 ml maslinova ulja
- malo soli
- crni mljeveni papar
- 1 luk kozjak (25 g)
- 0.5 žličice senfa
- 60 ml octa od crnog vina (ili svijetlog aceta balsamica)
- 60 g svježih malina
- 2 žlice šećera (meda ili agavina sirupa)
Način pripreme
Pileće filee lagano posolite, pospite paprom i stavite na zagrijano ulje u tavi (ili grill tavi). Pržite meso s obje strane na srednje jakoj vatri do zlatne boje.
Salatu operite, dobro ocijedite i natrgajte na manje komade. Avokadu skinite koru, uklonite košticu pa ga narežite na kockice. Na tanjur za posluživanje stavite zelenu salatu, avokado, pospite malinama i orasima.
Piletinu narežite na manje komade i stavite preko salate. Prelijte umakom i poslužite.
Za umak vinaigrette maline usitnite, dodajte ocat, šećer, sol, papar, fino nasjeckani luk kozjak, senf i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte u električnoj sjeckalici da dobijete kremastu smjesu. Po potrebi dodajte vode da umak bude srednje gustoće.
Umak vinaigrette držite u hladnjaku i prije upotrebe ga promiješajte