Salata od piletine i voća s preljevom vinaigrette


sastojci

  • 4 pileća filea (oko 600 g)
  • 2 žlice ulja
  • 1 avokado
  • 150 g svježih malina
  • 60 g jezgri oraha (pekan)
  • 1 glavica zelene salate (oko 300 g)
  • sol
  • crni papar
  • 120 ml maslinova ulja
  • malo soli
  • crni mljeveni papar
  • 1 luk kozjak (25 g)
  • 0.5 žličice senfa
  • 60 ml octa od crnog vina (ili svijetlog aceta balsamica)
  • 60 g svježih malina
  • 2 žlice šećera (meda ili agavina sirupa)

Način pripreme

01

Pileće filee lagano posolite, pospite paprom i stavite na zagrijano ulje u tavi (ili grill tavi). Pržite meso s obje strane na srednje jakoj vatri do zlatne boje.

02

Salatu operite, dobro ocijedite i natrgajte na manje komade. Avokadu skinite koru, uklonite košticu pa ga narežite na kockice. Na tanjur za posluživanje stavite zelenu salatu, avokado, pospite malinama i orasima.

03

Piletinu narežite na manje komade i stavite preko salate. Prelijte umakom i poslužite.

04

Za umak vinaigrette maline usitnite, dodajte ocat, šećer, sol, papar, fino nasjeckani luk kozjak, senf i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte u električnoj sjeckalici da dobijete kremastu smjesu. Po potrebi dodajte vode da umak bude srednje gustoće.

Umak vinaigrette držite u hladnjaku i prije upotrebe ga promiješajte

podijeli

Proizvodi iz recepta