sastojci
- 350 g filea pilećih prsa
- 500 g krumpira
- 120 g kiselih krastavaca
- 1 žličica mljevene dimljene paprike
- 1 žličica soli
- 1 ljubičasti luk
- 1 limun
- 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
- 1 žlica majoneze
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 3 žlice maslinovog ulja
Način pripreme
pileća prsa prerežite po duljini, posolite i pospite dimljenom paprikom. U zagrijanu tavu dodajte ulje i pržite piletinu kratko sa svake strane da meso dobije lijepu boju, ali da se ne prepeče, kako bi ostalo sočno.
Maknite s vatre i pokrijte aluminijskom folijom. Kad se meso odmori, narežite ga na tanje komade. Luk očistite i narežite na trakice, krastavce nasjeckajte na sitne kockice. U manjoj posudici pomiješajte majonezu i kiselo vrhnje.
Krumpir u ljusci operite i skuhajte u posoljenoj vodi. Kada krumpir postane mekan, ocijedite ga i ogulite te narežite na ploške. U zdjelu stavite narezani krumpir, dodajte luk, krastavce, narezanu piletinu i majonezu s vrhnjem.
Sve dobro promiješajte, po potrebi još posolite, prelijte limunovim sokom i pospite nasjeckanim peršinovim listom.
Ova salata može se poslužiti i kao lagan, samostalan obrok.