Salata od mladog špinata, jabuka i jetrica

sastojci

  • 500 g junećih jetara
  • 200 ml mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 300 g svježeg lista mladog špinata
  • 250 g jabuke zlatni delišes
  • 0.25 žličice mljevenog čilija
  • sol
  • papar

Za preljev:

  • 2 žličice svježeg limunova soka
  • 1 žličica senfa
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Teleću jetricu narežite na manje komade ili kocke, zalijte mlijekom i ostavite da odstoji 1 – 2 sata.     

02

Potom je ocijedite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite je, popaprite, pospite čilijem i dobro izmiješajte. Ovako pripremljenu jetricu stavite na dobro zagrijani maslac i pržite dok ne dobije lijepu boju pa je izvadite i ostavite sa strane na toplom.

03

Limunov sok, senf, timijan, maslinovo ulje te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte. U posudu stavite dobro očišćen i opran špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, prženu jetricu, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte. 

04

Odmah poslužite.

Umjesto mladog špinata možete upotrijebiti matovilac ili rukolu.

podijeli

Proizvodi iz recepta