sastojci
- 500 g junećih jetara
- 200 ml mlijeka
- 30 g maslaca
- 300 g svježeg lista mladog špinata
- 250 g jabuke zlatni delišes
- 0.25 žličice mljevenog čilija
- sol
- papar
Za preljev:
- 2 žličice svježeg limunova soka
- 1 žličica senfa
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 1 žličica sušenog bosiljka
- sol
- papar
Način pripreme
Teleću jetricu narežite na manje komade ili kocke, zalijte mlijekom i ostavite da odstoji 1 – 2 sata.
Potom je ocijedite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite je, popaprite, pospite čilijem i dobro izmiješajte. Ovako pripremljenu jetricu stavite na dobro zagrijani maslac i pržite dok ne dobije lijepu boju pa je izvadite i ostavite sa strane na toplom.
Limunov sok, senf, timijan, maslinovo ulje te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte. U posudu stavite dobro očišćen i opran špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, prženu jetricu, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.
Odmah poslužite.
Umjesto mladog špinata možete upotrijebiti matovilac ili rukolu.