sastojci
- 250 g lignjuna
- 150 g stabljike celera
- 50 g ljubičastog luka
- 1 žlica nasjeckanog peršinova lišća
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice mljevenog šarenog papra
- 2 žlice cijeđenog soka naranče
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- 2 naranče
Način pripreme
01
U lonac s kipućom vodom dodajte sol i očišćene, oprane i narezane lignjune. Kuhajte lignjune 1 minutu, maknite ih s vatre, ocijedite i prelijte hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja. Neka se lignjuni potpuno ohlade.
02
U zdjelu stavite nasjeckani ljubičasti luk, dodajte protisnuti češnjak, nasitno narezane stabljike celera i peršinov list. Naranče filetirajte i dodajte u zdjelu pa prelijte s 2 žlice narančinog soka.
03
Dodajte ohlađene, ocijeđene kuhane lignjune, popaprite, prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem, promiješajte i poslužite.