Squid salad with fresh orange
Copyright (c) 2023 MariaKovaleva/Shutterstock. No use without permission.

Salata od lignjuna i naranči

Ukupno trajanje
15
Min
min

sastojci

  • 250 g lignjuna
  • 150 g stabljike celera
  • 50 g ljubičastog luka
  • 1 žlica nasjeckanog peršinova lišća
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice mljevenog šarenog papra
  • 2 žlice cijeđenog soka naranče
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 naranče

Način pripreme

01

U lonac s kipućom vodom dodajte sol i očišćene, oprane i narezane lignjune. Kuhajte lignjune 1 minutu, maknite ih s vatre, ocijedite i prelijte hladnom vodom kako bi se zaustavio proces kuhanja. Neka se lignjuni potpuno ohlade.

02

U zdjelu stavite nasjeckani ljubičasti luk, dodajte protisnuti češnjak, nasitno narezane stabljike celera i peršinov list. Naranče filetirajte i dodajte u zdjelu pa prelijte s 2 žlice narančinog soka.

03

Dodajte ohlađene, ocijeđene kuhane lignjune, popaprite, prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem, promiješajte i poslužite.

podijeli