
sastojci
- 200 g kvinoje
- 200 g slanutka (konzerva)
- 150 g crvenog mini šljivara
- 50 g žute mini rajčice
- 300 g krastavca
- 200 g tikvica
- 150 g feta sira
- sol
- 100 ml maslinovog ulja
- 40 g Dijon senfa
- 20 ml vinskog octa
- 1-2 grančice svježeg peršina
Način pripreme
Kvinoju skuhajte u posoljenoj vodi, začinite s 20 ml maslinovog ulja.
Tikvice narežite na kockice i kratko popržite na 20 ml ulja, posolite. Napravite dressing za salatu, razmutite senf i 60 ml ulja, dodajte ocat i posolite. Krastavac narežite po dužini na četvrtine, zatim na deblje ploške.
Rajčice prepolovite. Dodajte kvinoji slanutak, tikvice, krastavce i rajčice, začinite dressingom, lagano promiješajte i rasporedite u tanjure.
Namrvite fetu po salati, pospite sjeckanim peršinom i poslužite.
Grančice svježeg peršina možete zamijeniti listovima svježeg bosiljka.
Proizvodi iz recepta
