Salata od kruške, krastavaca i avokada s tahini dressingom
20
PT20M Min
PT20M Min
min
sastojci
- 600 g krušaka
- 400 g krastavaca
- 400 g avokada
- 80 g badema
- 1 prstohvat mljevenog kumina
Dresing
- 150 g tahini paste
- 120 ml vode
- 30 ml limunovog soka
- 1 češanj češnjaka
- 1 veći prstohvat soli
Način pripreme
01
Ako ne možete nabaviti tahini pastu, možete je sami napraviti. Potrebno vam je 100 g sezama, 100 ml maslinovog ili sezamovog ulja i sol. Sezam tostirajte do zlatne boje i ohladite. U sjeckalicu dodajte sezam, sol i ulje pa sve pomiješajte u pastu.
02
Za dresing, miješajte tahini pastu i limunov sok, dodajte sol, protisnuti češnjak i pola količine vode, miješajte i dodajte vode do željene gustoće. Kruške ogulite, očistite i narežite na kockice. Krastavac ogulite, odstranite sjemenke i narežite na kockice približne veličine. Avokado prepolovite, odstranite košticu i narežite na kockice.
03
Stavite dresing na dno tanjura, dodajte kocke kruške, krastavca i avokada, pospite mljevenim kuminom i listićima badema, poslužite.